Een bericht van James: delen is niet schelen

15 juli 2021

Ik waardeer iedereen die mijn strips koopt. Sommigen van jullie delen en wisselen ze echter online uit.

Je denkt misschien dat het niet erg is om een ​​van mijn strips aan iemand anders te geven, in ruil voor een andere strip, door mij of een andere artiest of wat dan ook. En toch het is een groot probleem. De andere persoon zou mijn strips verder kunnen verspreiden, misschien ergens op internet plaatsen, in het openbaar. En zo komen mijn strips steeds breder beschikbaar. Een enkele gedeelde strip komt terecht op populaire sites, waar hij letterlijk duizenden keren wordt gedownload. Dat is slechts het resultaat van één persoon die één strip deelt. Ik overdrijf niet.

Ik hoef het je niet te vertellen Ik ben geen Marvel of DC-strips. Ik ben een eenmanszaak. Ik heb samen met mijn vriendin een huis gekocht en een lening afgesloten bij de bank, rekenend op een vast inkomen uit mijn webshop. Ik geloof niet dat je er een rol in wilt spelen om dat te vernietigen. En helaas, dat is wat je doet als je mijn strips met iemand deelt. Delen is niet zorgzaam. Voor een onafhankelijke artiest als ik is het destructief.

Als ik zie dat mensen mijn strips online delen, word ik stil gedemotiveerd door de onverschillige houding en het gebrek aan respect. Dit is een eenzaam bedrijf zoals het is. Als ik met dat soort gebrek aan respect te maken krijg, wordt het er niet makkelijker of leuker op. Hetzelfde geldt voor het feit dat ik veel tijd moet besteden aan het contacteren van sites, schrijven naar piratenklanten, het opstellen en verzenden van verwijderingsaankondigingen, het raadplegen van andere mensen en instanties, enz.

Het liefst blijf ik nog lang strips voor je maken. Als mijn bedrijf kapot gaat, of als ik om andere redenen walg van deze baan, dan moet ik terug naar mijn vorige fulltime betaalde baan en zullen er niet veel strips uitkomen.

Ik begrijp dat niet iedereen dat kan veroorloven de strips en sommige mensen zijn in rijke landen en sommige in arme landen. Ik kan daar niet veel aan doen, behalve geven kortingen, zoals alles voor de halve prijs aanbieden op Black Friday.

Jij en ik delen iets: we hebben dezelfde knik. We zijn een niche, een kleine minderheid. Ik probeer in die niche te voorzien. Ik probeer je fantasieën tot leven te brengen. Sta me toe dat te doen als mijn werk. Deel mijn strips niet, met niemand. Het is erg schadelijk voor mij, mijn familie, mijn creativiteit en toekomstige strips, als je dat doet.

Bedankt voor het lezen en begrijpen.

James.laat een reactie achter

Reacties worden goedgekeurd voordat ze worden weergegeven.